רשלנות רפואית
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית נחשבת במתן שירותים רפואיים אשר גורמים נזק למטופל .
כאשר הרופא לא נקט ברמת הזהירות הסבירה הנדרשת. ואילולא היה נוקט הרופא בפעולות אחרות לא היה נגרם נזק למטופל.
דוגמאות לרשלנות רפואית שכיחות לצערנו בתקופה האחרונה בשל לחץ ועומס בבתי החולים ובמרפאות. מתן תרופות שאינן מתאימות לחולה ואשר גרמו לנזק עקב נטילתן, פענוח מוטעה של צילום רנטגן שבעקבותיו בוצעה התערבות כירורגית שלא לצורך, העדר הפנייה לצילום שבעקבותיו הוחמר מצב רפואי, התרשלות באי הפנייה חולה לבדיקות דם, CT ,MRI, דם, רשלנות רופא באבחנה כשמונחים לפניו כל המסמכים הדרושים, רשלנות והחתמת חולה להסכמה על ביצוע התערבות כירורגית תוך שהחולה נתון להשפעת תרופות או מצב נפשי שאינו מאפשר אישורו.
רשלנות רפואית בהריון ובלידה עם מומים או מוגבלויות כנגד רופא שהיה ממונה על מעקב ההיריון או רופא שגרם לילד ברשלנותו להיוולד או לא מסר ליולדת את כל המידע הרפואי בזמן על מנת שתוכל לשקול המשך הריון או הפסקתו עקב המצב הקשה.
מי יכול להגיש תביעה על רשלנות רפואית?
כל אדם שנגרם לו נזק כתוצאה מרשלנות רפואית יכול להגיש תביעה. הורים זכאים להגיש תביעה בשם ילדם הקטין אף נפגעים אשר ניזוקו כלכלית עקב מותו של אדם שהיו תלויים בו זכאים אף הם להגיש תביעה.
האם כדאי לקבל ייעוץ משפטי טרם הגשת תביעה על רשלנות רפואית?
בשיחות רחוב אנשים מייעצים לנפגעים להגיש תביעה על רשלנות רפואית אך לא תמיד הדבר מוצדק. עורכי דין במשרדנו מתמחים בבדיקת מסמכים רפואיים ורק לאחר עיון מעמיק מקיימים פגישת תיאום ציפיות והערכה האם להגיש תביעה. חשוב לציין כי יש לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוונטי מכל הגורמים ולהגיע לפגישה במשרדנו עם כל המסמכים. חשוב לציין כי לא נמליץ על הגשת תביעה בכל מקרה.
לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לשלוח מייל או להתקשר לטלפון : 036965303